KLIMAAT ­čîŹ

Als organisatie hebben we de unieke kans om nu - wanneer het telt - ons steentje bij te dragen voor het milieu. Lees hieronder hoe wij dit willen doen en overweeg om deel te nemen aan dit initiatief!

WREN

Vanaf dit jaar willen we iets nieuws proberen. Bij elke organisatie komen er veel uitgaven kijken. Deze uitgaven hebben vaak ook een impact op het milieu. Als een jeugdbeweging die zich het allerliefst in de natuur begeeft, willen we er dan ook alles aan doen om zo veel mogelijk generaties, zo lang mogelijk van deze natuur te laten genieten.

Daarom lanceren we vanaf dit jaar een manier om de ecologische voetafdruk van KSA Herentals zo laag mogelijk te houden. En hier hebben we jullie voor nodig!

'Wren' is een organisatie die via jouw ecologische voetafdruk calculeert hoe groot je maandelijkse impact op het milieu is. Aan de hand hiervan schat Wren hoe veel ÔéČ je moet bijdragen om jouw ecologische voetafdruk elke maand op 'nul' te brengen.

Je kiest dan hoeveel % van je CO2-uitstoot je wil 'teruggeven' aan de aarde. Je kan dus kiezen om bijvoorbeeld maandelijks 50% van jouw ecologische voetafdruk te herstellen. Wren berekent dan hoeveel dit je maandelijks zou kosten, en doneert dit bedrag rechtstreeks naar organisaties die oa. regenwouden onderhouden, extra bossen aanleggen en nieuwe technologie├źn ontwikkelen om het milieu te redden. Stel dat je dus maandelijks 600kg CO2 verbruikt, kan je kiezen om maandelijks 50% - en dus 300kg (of eender welk percentage) - hiervan terug te geven aan de natuur. Wren zorgt er dan dus voor dat jouw percentage aan CO2 uit de lucht wordt genomen.

Klinkt allemaal een beetje ingewikkeld, maar de website van Wren maakt het erg makkelijk. Ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op Wren via https://tinyurl.com/KSAHerentals. Het komt er op neer dat we via deze manier ons steentje bijdragen om de klimaatcrisis tegen te gaan.

Indien je beslist om maandelijks een centje opzij te zetten voor het milieu, word je via bovenstaande link automatisch lid van de groep 'KSA Herentals'. Zo kunnen we als jeugdbeweging bijhouden hoeveel ton CO2 we als organisatie samen maandelijks besparen dankzij al onze leden, jullie dus! Wren deelt ook al hun acties, resultaten en financi├źle rapporten voor 100% transparantie. Zo weet je wat er precies met jouw donaties gebeurt.

We verplichten jullie uiteraard tot niets. We vinden het alleen belangrijk om als organisatie ons steentje bij te dragen voor het klimaat, een topic dat niet meer genegeerd kan en mag worden. En met Wren kan je voor de prijs van een koffie maandelijks al zo'n 30% van je ecologische voetafdruk verkleinen, wat voor velen een kleine moeite is, maar cumulatief een groot verschil kan maken. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen om slechts 10% van je ecologische voetafdruk te herstellen, wat niet veel meer dan een ÔéČ1/maand zal kosten, maar toch bijdraagt tot een mooi doel! Je kan deze % ook elke maand verhogen of verlagen, of uiteraard volledig stopzetten.

We hopen je terug te zien op Wren!