De weg naar iets nieuws...

26-09-2023

Gelijktijdig met de start van ons nieuw werkingsjaar nemen we jullie graag mee achter de schermen, waar er voor ons het een en ander in beweging is gezet. We willen jullie graag meenemen in dit verhaal! In dit eerste blogbericht zetten we alles even op een rijtje en laten we jullie weten hoe je ons kan helpen... 👀

illustraties door Stramien cv
illustraties door Stramien cv

In 2020 verhuisden wij noodgedwongen met de KSA van het College naar de Kapucijnenstraat. Hier konden we opnieuw ons ding doen en al snel voelden we ons thuis in de drie lokaaltjes die we ter onzer beschikking kregen. Helaas is het huidig plekje al snel te klein geworden en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.

Momenteel onderzoeken we de mogelijkheid om een erfpachtovereenkomst aan te gaan met Stad Herentals, om in te trekken in de oude tekenschool in de Markgravenstraat. De plannen zijn nog niet definitief maar het ziet er wel zeer rooskleurig uit. Op de bijgevoegde foto's zie je al enkele schetsen van hoe ons nieuwe thuis er uit zou kunnen zien.

Het gebouw zal echter verbouwd moeten worden om te voldoen aan de huidige normen voor een jeugdlokaal. Bovendien krijgen we nu ook de kans om er echt 'ons ding' van te maken, en die kans willen we uiteraard grijpen.

De verhuis zal niet voor onmiddellijk zijn en er staat ons een heleboel werk te wachten. Wij zullen via deze pagina iedereen op de hoogte houden over alles wat te maken heeft met de verhuis en de verbouwingswerken. Zodra het plannen en verbouwen van start gaat, kunnen we bovendien ook heel wat helpende handen gebruiken!

Ben jij dus een handige Harry, ken je wel wat af van verbouwen, heb/ken je een bedrijf/zaak dat ons zou kunnen helpen of heb je gewoon wel wat tijd om bijvoorbeeld te komen schilderen? Is er nog een andere manier waarop je denkt ons te hunnen helpen? Vul het formulier via onderstaande link in en laat het ons weten!


De nieuwe locatie zou een pak groter zijn dan onze huidige lokaaltjes. We blijven ook gelokaliseerd in het hartje van Herentals, wat voor ons als jeugdbeweging al decennia lang een grote troef is.

Zoals eerder vermeld, bevindt alles zich nog in een zeer prille fase. We kunnen dan ook niet veel meer vertellen dan wat er online te vinden is, maar vonden het toch belangrijk om al een tipje van de sluier mee te delen, aangezien het nieuws al best publiek is.

Ben je alvast geïnteresseerd in de verdere opvulling van deze nieuwe locatie? Bekijk dan zeker eens de website van Stad Herentals en lees je alvast in, zodat je helemaal mee bent!