Over KSA Herentals

Wij zijn de jeugdbeweging met blauwe hemden en oranje sjaaltjes en blauwe hemden die zich elke week amuseert in hartje Herentals! Bij vragen, aarzel zeker niet om ons een bericht te sturen of gewoon eens langs te komen op een van onze activiteiten. We zorgen ervoor dat we voor iedereen het naar z'n zin maken. De ene week zitten we in het bos, de andere week trekken we de stad in en wie weet zit er wel eens een speciale activiteit tussen, zoals lasershooten, kajakken of iets helemaal anders! Soms blijven we ook aan onze lokalen voor een wat 'rustigere' namiddag. Het kan dan zijn dat we gaan knutselen, koken of kring & plein spelletjes spelen. Een diverse planning voor een diverse groep jongeren!

Wil je weten of KSA Herentals specifiek nu iets voor jou is, zit er niets anders op dan te komen proberen!


Praktische info

Elke zaterdag gaan de activiteiten van 13.30u tot 16.00u door aan ons lokaal, tenzij anders vermeld in het programmaboekje. Dit boekje kan je elk trimester hier terugvinden! Dit kan voor nieuwe leden soms wat ingewikkeld lijken, dus neem gerust even contact op indien er iets niet duidelijk is.

De oudste groep leden (Jonghernieuwers) vormt een uitzondering en spreekt meestal af op vrijdagavond, van 19u30 tot 21u30, tenzij ook weer anders vermeld in het boekje.

Waar of wanneer we ook afspreken, plezier is in elk geval gegarandeerd!

Kom je voor de eerste keer proberen? Neem dan eerst even contact op met iemand van de leiding. De kans bestaat namelijk dat we net die week geen activiteit organiseren, of we ons op verplaatsing bevinden. Proberen is echter gratis, dus aarzel niet om een berichtje te sturen en te komen proberen, je hebt niets te verliezen!

Hoe werkt dat hier?!

Bij de KSA wordt iedereen onderverdeeld in bannen of leeftijdscategorie├źn. Zij spelen dan ook elke week samen in hun ban, het is dus belangrijk om te weten bij welke ban je zit! Welke bannen zijn er en hoe werken ze juist?

RAK - Rakkers (┬░2014 - 2016) zijn onze kleinste, maar grootste ravotters. De bossen, de tuin van het lokaal en de hele stad zijn hun speelterrein. Deze deugnieten spreken elke zaterdag af van 13.30u tot 16.00u.

JKN - Jongknapen (┬░2011 - 2013) zijn een ras apart. Ze leren hun plan trekken met of zonder stafkaart, kompas, zwembroek en zaklamp. Deze stoere jongens en meisjes hebben activiteit op zaterdag van 13.30u tot 16.00u.

KNA - Knapen (┬░2009 - 2010) weten wat ze willen. En voor hen mag het dan ook iets ruwer en ruiger! Knapen spreken ook elke zaterdag af van 13.30u tot 16u.00. Af en toe hebben zij ook een avondactiviteit.

JHN - Jonghernieuwers (┬░2007 - 2008) zijn onze oudsten, al gedragen ze zich niet altijd zo. En maar goed ook! Ze doen de meest gezellige en gewaagde dingen, elke vrijdag van 19.30u tot 21.30u.

Opgelet, uren en locaties kunnen verschillen! Kijk steeds in onze agenda bij de juiste ban om zeker te zijn waar je welke week moet staan. Twijfel je? Geef de leiding even een seintje.

Ontdek hier wie er dit jaar van welke ban leiding is, en contacteer hen bij eventuele vragen!